Tejes pite

Elkészítés:

  1. Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, de csak apránként. Egynemű tésztává keverjük.
  2. Egy nagyobb, magas falú tepsit alaposan kikenünk vajjal, és beleöntjük a keveréket. Előmelegített sütőben először magas hőmérsékleten (190 C fokon) 10 perc, aztán alacsonyabb hőmérsékleten (170 C fokon) 40 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Négyzet alakúra vágjuk, és baracklekvárral tálaljuk. Ha szeretnénk porcukrozzuk a tetejét.

Jó étvágyat!

Az elkészítéshez szükséges idő: 60 perc

Hozzávalók:
  • 4dbtojás
  • 15 dkgcukor
  • csipet
  • 1 csomagvaníliás cukor (10g)
  • 30 dkgliszt
  • 1 ltej
  • szükség szerintvaj a kikenéshez
  • ízlés szerintsárgabaracklekvár
  • ízlés szerintporcukor a tetejére

További receptek