GMO-mentes

A tej GMO-mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik.

Büszkék vagyunk rá, hogy telepünk elsőként kapta meg a GMO-mentes védjegy tanúsítványt.

A Martontejnél már 2012 óta kizárólag GMO-mentes terményekkel takarmányozunk, és 2018 óta a lenmag adja a takarmányozás alapját. Ez az innováció és környezettudatosság nem csak magában a lenmagban, hanem annak termesztésében is megjelenik. Ennek eredményeként 2019 júniusa óta a Martontej az első és ez idáig az egyetlen tejtermelő üzem Magyarországon, amelyik megkapta ezt a minősítést.

Bleu Blanc Coeur Minősítés

A föld, az állatok és az emberek közös harmóniájáért

2019-ben csatlakoztunk a 35 országban jelen lévő rangos Bleu Blanc Coeur nemzetközi szervezethez, amely azért jött létre, hogy a takarmányozáson keresztül biztosítsa és ellenőrizze a haszonállatok jobb egészségét. Az így, GMO-mentesen előállított állati termékek minőségének javításával hozzá lehet járulni az emberek egészségesebb táplálkozásához a legkisebb környezeti terhelés mellett, a fenntarthatóság jegyében. Martontej márkanéven megjelenő termékeinket is ilyen szellemben gyártjuk az általunk termelt extra minőségű tejből. A bennük található telített és telítetlen zsírsavak arányának mértéke igazoltan kedvező hatással van az emberi egészségre. A szövetség ideológiájának is küldetésének megismertetése, elismertetése 20 év kitartó munka eredménye. A minősítési eljárás látványosan terjed, jelenleg Franciaországban az állati eredetű élelmiszerek piacának 10-15 %-át kontrolálja. A jól kiépített rendszer teljes mértékben zárt, s valamennyi, az egészséges élelmiszerláncban érintett kulcsszereplő aktív részt vállal benne, a lenmag alapanyagelőállító, a takarmánygyártó, az állati termék előállító, a termékfeldolgozó, az értékesítés és éttermi hálózat, valamint a humán egészségügy aktív jelenlétével. A szövetség ennek a körnek az egybehangolt működését koordinálja.

Bleu-Blanc-Cœur hivatalos ismertetőfüzet

5-ös mentes

Az állataink egészsége a mi egészségünk garanciája

A szaporulattal együtt 2700 szarvasmarha található a telepünkön, kötetlen tartástechnológiával. Az állomány egészségügyi státusza hosszú évek óta „5-ös mentes”. Ez azt jelenti, hogy az állomány IBR, BVD, TBC, LEUKÓZIS és BRUCELLÓZIS mentes. Ezek ellen tehát nem kell vakcinázni az állatokat. Folyamatban van a PARATUBERCOLOSIS mentesítés is, ami után elmondhatjuk, hogy telepünk egyedülállóan birtokolhatja majd a 6-os mentes státuszt, valamint reményeink szerint így hamarosan Chron-betegek is fogyaszthatják termékeinket

Rólunk mondták