Tudatosság a mindennapokban

Újabb nagyszerű hírrel érkeztünk ma hozzátok! Mostantól minden hónapban, a social médiás felületeink mellett, már a blogunkon is rengeteg  különleges tartalommal várunk Benneteket!🤩Már ma is egy izgalmas témát hoztunk el Nektek, ami nem más, mint a Tudatosság a mindennapokban és az üzleti életben!😍

 

Tudatosság a mindennapokban🤩

Fontos, hogy már az elején tisztázzuk, mégis mit is jelent ez a „tudatosság”, amiről mostanában az egész világ beszél. Maga a tudatosság jelentését leginkább úgy tudnánk definiálni, hogy egy adott helyzetben az ösztönös cselekvés helyett, tudatosan kiválasztjuk azt a reakciót, azt a technikát, ami a célunk eléréséhez vezet. Mindezek után valószínűleg sokatokban felmerül a kérdés, hogy akkor mégis én hogyan tudnék tudatosan élni a hétköznapok során. Valójában ez közel sem annyira nehéz és bonyolult, mint amennyire sokan hiszik. A tudatos életmód kialakításában azonban alapfeltétel az, hogy felismerjük és azonosítsuk magunkban azt, hogy ki vagyok én igazán, és mit szeretnék elérni az életben. Erre kiváló megoldásként szolgál az, hogy előveszünk egy papírt és leírjuk magunknak, hogy hol tartunk most az életünkben/a karrierünkben/a társas kapcsolatainkban, majd feltérképezzük azt is, hogy hova szeretnénk eljutni, mit szeretnénk elérni ezeken  a területeken. Akár azt is rögzíthetjük, hogy mik azok a dolgok, amiknek meg kell történnie annak érdekében, hogy a leírt célok megvalósuljanak. Ilyen példa a tanulás vagy a kapcsolatépítés is. Ha ezeket mind leírtuk, fontos, hogy ezt a papírt őrizzük meg és egy olyan helyre tegyük, ahol minden nap jól látjuk, akár a munkahelyünkre is elvihetjük magunkkal. Rendkívül nagyban hozzájárul a sikerünkhöz az, hogy ha minden nap tudatosítjuk magunkban akár már reggel, a napunk elején, hogy mit kell tennem annak érdekében, hogy az általam kitűzött célokat elérjem. A hatékonyságot még inkább növelhetjük azzal, ha dátumokat rendelünk a célokhoz, ezzel is arra buzdítva önmagunkat, hogy minden nap tegyünk valamit a siker érdekében.

 

Tudatosság az üzleti életben🤩

Divat vagy tényleg hasznos a „mindfulness”, a tudatosság az üzletben?

Manapság rengeteg szakértő, elemző említi, hogy a mai világunkban csupán egy dolog állandó: a változás. Vállalkozóként, vezetőként és alkalmazottként is minden egyes nap rengeteg változás érhet minket, amire gyorsan, precízen és még jól is kellene reagálnunk. Jó döntést hozni azonban nem mindig egyszerű. Ilyenkor kell a leginkább valami, amire támaszkodhatunk a döntéshozatalkor. A tudatosság ilyen helyzetekben pont erre kínál megoldást. A tudatos, fókuszált jelenlét. Sokkal nagyobb eséllyel tudunk jó döntést hozni, ha tisztában vagyunk a céljainkkal, azzal, hogy mit szeretnénk elérni azzal, hogy hogyan szeretnénk a célt elérni. A belső bizonyosság erőt is biztosít számunkra, hiszen biztosítani képes minket afelől, hogy a jó irányba haladunk- e. Összességében tehát az üzleti világban kiemelkedően fontos a mindfulness, a 21. században pedig szinte már elengedhetetlen az élet számos területén.

 

Reméljük számotokra is érdekes és fontos tartalommal volt tele a mai cikkünk😍

Szép napot Nektek!🤩

Tekintsd meg termékkínálatunkat

A telepünkön előállított, magas beltartalmi értékű tej kölcsönzi gazdag termékpalettánk különleges ízvilágát.