Rólunk ír a VitaCowHír

A VitaCowHír magazin teljes szekciót szentelt az egészségtudatos takarmányozásnak. A Bleu-Blanc–Coeur (BBC) és a lenmagalapú takarmányozás ismertetése, haszna és eredményességének tudományos igényű elemzése mellett nagy büszkeségünkre helyt kapott egy interjú velünk is, mint az innovatív takarmányozási forma hazai úttörőivel.

„Fókuszban a partner” rovatunkban most egyedi módot találtunk aPrograg-Agrárcentrum Kft. bemutatására, 2 szakmai írás megjelentetésével tisztelgünk szakmai munkájuk, eredményeik előtt. Az első anyag annak a szemléltetője, hogy egy nemzetközi, jó szemléletmód meghonosításában, környezettudatos, egészségvédő termék előállításában milyen takarmányozási háttér munka, milyen cég és vezetői vállalások annak. A második egy nagyon személyes hangvételű hitvallásból induló, a cég növendéknevelését ismertető cikk. (Szerk.)

Szeretném röviden bemutatni a martonvásári Prograg-Agrárcentrum Kft., mint a Bleu-Blanc–Coeur magyarországi úttörőjét. A telep a magas tejtermelési eredményeit szója nélkül, jó minőségű tömegtakarmányokkal, kukorica szilázsra, rozs és lucerna szenázsra alapozott, extr.napraforgóval, extr. repcével és feltárt lenmaggal (1-1,5 kg/ tehén) kiegészített takarmányozási programmal éri el. A kialakított receptúrákat a Bleu-Blanc-Coeur jóváhagyta, folyamatosan nyomonköveti a változtatásokat, ill. ellenőrzi a tej telítetlen zsírsav összetételét. 2013. év végén vettük át a teljes telepi takarmányozást és közösen, szisztematikus munkával, folyamatosan évről évre tudtunk előrelépni a tejtermelésben.

A teljes cikk a VitaCowHír lapszámában olvasható: (Letölthető pdf.)

Tekintsd meg termékkínálatunkat

A telepünkön előállított, magas beltartalmi értékű tej kölcsönzi gazdag termékpalettánk különleges ízvilágát.